Martin Stam

Martin Stam

Verbindend Nieuwsgierig Energiek
De vraag achter de vraag: dat is wat mij bezighoudt. Wat speelt er nu echt? Inspiratie krijg ik uit samenwerking met anderen. Jarenlang heb ik zelf leidinggegeven in management- en directiefuncties. Naast deze ervaring breng ik kennis en ervaring mee op het gebied van verandermanagement. Dat vakgebied heeft mij al sinds mijn studie Bedrijfskunde geboeid.

Ik heb veel ervaring opgedaan bij het begeleiden van managementteams bij grote verandertrajecten en leiderschapsontwikkeling. Daarnaast ben ik Professional Certified Coach (gecertificeerd bij de International Coaching Federation), heb ik mij gecertificeerd als MBTI practitioner,  en heb ik als Lean Black Belt veel ervaring met Lean trajecten.
Bij verandering of liever gezegd transformatie heb je moed nodig om echt te verdiepen en te verstillen. Door de opleidingen en trainingen van de Presencing Institute in Oxford  (Theory U) en de opleiding Systemisch werken (Familieopstellingen)  zijn daarbij zeer waardevol geweest.

Net als Robbert ben ik ook verbonden aan de Foundation for Natural Leadership. En ervaar steeds weer de magie hoe de natuur behulpzaam is bij persoonlijke ontwikkeling tijdens een wildernis trail of bij de jaargang Natuurlijk Leiderschap.

Verbinden beschouw ik als één van mijn krachten. Verbinding zoeken tussen alle verschillende disciplines, maar vooral verbinding maken met mensen. Met wat hun drijft. En dan samen iets creëren wat eerst ondenkbaar leek en alles er uit halen wat er in zit.
Daar sla ik op aan! In mijn werk, maar ook in privé.