‘Mensen aanzetten, zodat er beweging komt’ Linda Veld, Global Process Excellence Manager bij FrieslandCampina

Linda Veld kijkt terug op een inspirerend ‘coach-the-coach traject die Aspire Company heeft verzorgd om een groep managers te ondersteunen in hun rol als coach voor andere collega managers in een groot leiderschapsprogramma.

‘We wilden een beweging op gang brengen bij een groep mensen die in hun rol bezig zijn met coaching, maar dat in de praktijk nog niet altijd op een effectieve manier konden inzetten. Door het traject heeft iedereen doorleefd wat coaching echt betekent. Maar nog belangrijker: wat je daarmee voor de mensen en dus de organisatie kan betekenen. En hoe je dat doet.

Het effect van het traject is groot. De deelnemers zijn op een heel andere manier gesprekspartner. Stellen andere vragen en zetten daarmee dingen ‘aan’ bij hun collega’s. Dat zorgt voor een positieve beweging en een bijdrage aan de uiteindelijke doelen van de organisatie.

Je kunt over effectieve coaching praten, maar door dit programma hebben de deelnemers het zelf ervaren. Wat coaching echt kan betekenen. Vanuit levendige modellen die hun waarde hebben bewezen, maar bovenal door zelfreflectie, hebben de deelnemers zichzelf in beweging gezet. Er is bij ieder iets geraakt, er is iets met hen zelf gebeurd, waardoor zij voor die ander de coach kunnen én mogen zijn. Iedereen heeft op zijn of haar manier een persoonlijke groei doorgemaakt en daarmee waren de deelnemers ook direct gemotiveerd om het door te geven. Het is het begin van een olievlek in de organisatie.

Aspire Company kan ik aanbevelen aan organisaties die geloven dat verbetering vanuit de organisatie zelf het beste werkt. En aan al die mensen die verandering in gang willen zetten rondom gedrag en leiderschap.

Robbert Jansen en Martin Stam staan niet voor de groep. Zij staan ertussen. En naast je, om je te ondersteunen. Zij gaan in de ervaring staan. Van de deelnemer en van henzelf. Dat zorgt voor magie tijdens de sessies. Daarmee halen zij het beste uit de deelnemers.’

 

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *