“Meer openheid, meer van je zelf laten zien en betere feedback aan elkaar.”
Douwe van der Meer – Director IT Risk, Reporting & Security

Wysiwyg
“Martin Stam en Robbert Jansen weten wat er speelt in de (bank)wereld. Zij hebben relevante expertise en ervaring en een breed scala aan instrumenten. Die natuurlijke rugzak zit vol met bagage, maar wat ik mooi vind is dat ze die op het juiste moment inzetten. Ik heb veel met Robbert gewerkt. What you see is what you get. Hij handelt naar zijn overtuiging en intervenieert daarnaar, op een bijna liefdevolle manier. Soms houdt hij even in, soms intervenieert hij krachtig. Wat ik waardeerde tijdens de laatste sessie met ons MT is dat hij bij het storytelling spontaan zijn eigen verhaal vertelde. Hierdoor werd hij even één met het team, zonder teamlid te zijn. Die persoonlijke betrokkenheid versterkte ons groepsproces”.

Persoonlijk
“Wat ik waardeer is de manier waarop hij persoonlijke verhalen gebruikt, dat komt uit het hart, dat voel je. Soms wordt dat ondersteund door een model, maar hij gebruikt de wijsheid die achter een model zit als dat past bij de situatie zonder dat het theoretisch wordt. Niet een programmaatje draaien, maar inzetten wat nodig is.
In de MT sessie bood hij veiligheid en zekerheid, zodat wij onszelf konden zijn. Hij bewaakte daarbij ook het proces.”

Investering
Wat heeft het traject opgeleverd? “Wij hebben elkaar beter en op een diepere manier leren kennen, de teamleden hebben zich opengesteld en de managementteamleden voelen zich vrijer om zich meer te laten zien. De periode na deze sessie merkte ik in het team dat zaken meer op tafel komen. De relatie is meer verdiept, waardoor ik ons ook makkelijker feedback op elkaar zie geven. Het komt nu allemaal op tafel. Men heeft elkaar een kijkje achter de schermen gegeven. De sessie was een verrijking, de investering in tijd heeft zich dubbel en dwars terugverdiend.”