‘Door bewustwording dingen anders gaan doen’ Adri Beerepoot, eigenaar Interpack

Ik heb altijd mijn twijfels gehad over het inhuren van adviseurs voor mijn bedrijf. Als ondernemer meen je het toch vaak wel zelf af te kunnen. Toch heb ik Aspire Company ingeschakeld omdat ik het gevoel had dat er wat spanningen waren op de werkvloer.

Vaak worden sessies zoals Aspire Company die begeleidt gehouden voor management teams maar bij mij gaat het om productiemedewerkers, de bedrijfsleider en mijzelf. We praten immers maar over een bedrijf met 8 vaste medewerkers. Mensen blijken toch moeite te hebben met het uitspreken van zaken die hen niet aan staan en ik heb er moeite mee om dat boven tafel te krijgen. In een dergelijk geval kun je je beter laten begeleiden door iemand die er onafhankelijk in staat.

Open je mening geven en niet onvriendelijk worden

Ik ben dan ook blij dat ik Aspire Company heb ingeschakeld en de ervaring met Martin is zondermeer goed. Hij maakt op een goede manier verbinding met de mensen, zodat zij zich veilig en vertrouwd voelen om onderlinge irritaties en wederzijds onbegrip uit te spreken.
Resultaat is dat iedereen open zijn mening geeft zonder dat het onvriendelijk wordt.

Sfeer verbeterd en zelf ook consequent zijn

Het resultaat is dat de sfeer binnen het bedrijf is verbeterd. De sessie met Martin heeft daarmee absoluut voldaan aan de verwachting.

Ik ben zelf ook veel bewuster geworden van mijn eigen gedrag, mijn eigen aandeel in de taken en verantwoordelijkheden omdat er is uitgesproken wat er van mij verwacht word. Door die bewustwording ben ik ook dingen anders gaan doen. Want als je geen consequenties verbindt aan de open en eerlijke feedback dan is het zonde van de investering.