Van drie teams naar één team met een gezamenlijk doel.”
Henrik Jan Rinner – CEO Stage Entertainment Holiday on Ice

Rinner is CEO van het internationaal opererende Holiday on Ice met vestigingen in Frankrijk, Duitsland en Nederland en een wereldwijde operatie. De uitdaging was: maak van drie autonoom opererende teams een team die gaat voor een gezamenlijk doel.

Authentiek
“Robbert is een persoon die zich heel goed kan aanpassen naar iedereen die tegenover hem zit zonder dat hij zijn eigen authenticiteit verliest. Of hij nou tegenover een directeur zit of tegenover een steigerbouwer, dat maakt hem niet uit. Hij kan op een dusdanige manier praten dat iedereen daardoor geanimeerd is en geïnspireerd raakt. En om managementteams verder te helpen heb je dat soort mensen nodig. Mensen die ze vertellen hoe ze hun werk moeten doen, daar is geen behoefte aan, dat weten ze zelf wel. Dus eigenlijk heb je iemand nodig die vanuit een andere invalshoek, op een andere manier, maar wel met een bepaalde overtuigingskracht en authenticiteit de deurtjes opent, misschien wel de raampjes opent, waardoor ze naar buiten kunnen kijken. En dat kan hij goed.”

Openbreken
“Voor mij persoonlijk was de tijd in aanloop naar de tweedaagse misschien nog wel meer bijzonder dan de tweedaagse zelf. Zijn enthousiasme werkt aanstekelijk. Ik geef eerlijk toe dat ik aanvankelijk nog best sceptisch was of de mensen er voor open zouden staan. Ik denk dat die twijfel snel verdween. Dat er iets opengebroken moest worden in het team was duidelijk.”

Scenario’s
Wat waardeerde Rinner aan de aanpak? “Robbert kwam niet met een standaard verhaal over “dit doen we altijd zus of zo”. Er werden vanuit een tomeloze energie veel verschillende vormen voorgelegd. De keuzes waren uiteindelijk toch makkelijk te maken. Dat vond ik dus heel erg gaaf, dat hij met een heel bevlogen verhaal kwam met veel mogelijkheden, scenario’s en ideeën, waar we het beste uitgehaald hebben. Vervolgens hebben we samen een heel concreet programma gecreëerd.”
“Het begeleidingstraject zelf was goed voorbereid. Ik werd ook goed gepositioneerd in de groep. Ik was daar weliswaar deelnemer, maar dat ben je als baasje natuurlijk nooit helemaal. Robbert’s advies aan mij was om ook mijn eigen kwetsbaarheid in te brengen, direct bij het begin van de sessie en daar krijg ik tot op de dag van vandaag positieve reacties op. Het programma klopte, de werkvormen waren leuk en toepasselijk en er gebeurde echt iets.”

Sterk
Waar ligt zijn kracht? “Wat ik sterk vind aan Robbert is dat hij kort en bondig sessies op weet te zetten. Maar wel met de essentie. Ik kan nou niet bepaald zeggen: we hebben uren naar Robbert Jansen geluisterd. Hij creëerde juist heel veel ruimte voor het gesprek met elkaar en dat was heel erg goed. Je hebt vaak met dit soort sessies dat eerst een uur de theorie wordt uitgelegd. Dan is iedereen vaak al afgehaakt, dat is bij Robbert niet het geval.”

Waarde
Waar kan Robbert toegevoegde waarde bieden? “Ik kan hem overal aanbevelen waar je vertrouwenskwesties, geslotenheid aantreft. Ik vind zijn persoonlijkheid daar ook goed bij passen. Ik zie hem als iemand die de boel vlot weet te trekken. Bijvoorbeeld een team dat is ingekakt, waar geen plezier meer in het werk is, waar ze niet meer weten welke richting ze opgaan, men is niet meer verbonden met het bedrijf. Zet hem daarvoor en dan ben ik er van overtuigd dat die er weer uitgetrokken worden. Maar ik denk dat hij net zo goed tot zijn recht komt bij MT’s die al goed functioneren, maar waar bijvoorbeeld de strategiebepaling gefaciliteerd moet worden.”